tisdag 23 mars 2010

Fransk Chokladtårta

Denna chokladtårta är helt fantastisk för den som älskar choklad, den är mycket mäktig och helt underbart god! Tyvärr har jag ingen bild men ska lägga upp en så fort jag bakat den nästa gång.

10-12 bitar
250g mörk choklad av god kvalitet
250g smör
6 ägg
2,75 dl strösocker
1 dl mjöl

glasyr:
100g smör
100g mörk choklad
50g honung

värm ugnen till 175 grader och smörj en 26 cm rund springform med smör.
Hacka chokladen och smält smöret, häll det varma smöret över chokladen och rör om tills all choklad har smält.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt och blanda det med chokladblandningen, vänd till sist ner siktat mjöl i blandningen.
Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter tills smeten precis har börjat stelna, kakan ska inte vara genomgräddad.
Låt kakan kallna i formen, ställ den sedan i frysen 1 för att stelna.
Glasyren: hacka chokladen och smält smöret, häll smöret över chokladen och rör tills allt har smält, vispa m elvisp till en slät kräm och tillsätt sedan honungen.
Lossa tårtan från formen och lägg upp på ett fat, häll glasyren över tårtan och stryk ut den jämnt över hela tårtan, låt stelna.
Servera med lätt vispad grädde, ren och skär njutning:-)

1 kommentar:

  1. Det lät helt fantastiskt gott. Tror jag ska testa den när min syster kommer i helgen.

    SvaraRadera