Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet på de goda cupcaksen jag gjorde förra veckan.
Till 24 st
230g rumsvarmt smör
230g farinsocker
2 små apelsiner
4 stora ägg
350g rivna morötter
250g vetemjöl
50g valnötter
3 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
Värm ugnen till 180grader, tvätta apelsinerna och riv det yttersta av skalet på den fina sidan av rivjärnet. Rör smör, socker och apelsinskalet lätt och luftigt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Pressa saften ur apelsinerna, hacka valnötterna grovt och pressa ur saften ur de rivna morötterna. Blanda ner alltsammans i smörblandningen och rör tills det är väl blandat. Sikta ner mjöl, kryddor och bakpulver och vänd ner det i smeten.
Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på ett galler.
Frosting
400g cream cheese
50g rumsvarmt smör
450g florsocker
en skvätt citronsaft
ev. hushållsfärg
rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
bred eller spritsa frostingen på muffinsen och dekorera. Ät och njut!
onsdag 17 mars 2010
Morots- & Apelsin cupcakes m. cream cheese frosting
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter mumsigt med morot och apelsin, känner smaken :)
SvaraRaderaI think I translated it correctly. Not sure what rivjärnet means or what to do with the oranges. Let me know so I can try the recipe.
SvaraRaderaAlso is the oven temp in Celsius?
~Love Meri
230g Soft Butter
230g Brown Sugar
2 small oranges
4 large eggs
350g grated carrots
250g flour
50g walnuts
3 teaspoon baking powder
2 teaspoon gingerbread
Preheat oven to 180 degrees, wash the oranges and tear of the outer shell on the fine side of rivjärnet. Stir butter, sugar and orange zest light and fluffy. Add the eggs one at a time with vigorous stirring. Squeeze the juice from the oranges, chop the nuts roughly and squeeze out the juice from the grated carrots. Mix everything together in butter mixture and stir until well blended. Sift the flour, spices and baking powder and fold into the batter.
Distribute the batter into the molds and bake in the middle of the oven about 25 minutes. Allow to cool on a grate.
Frosting
400g cream cheese
50g warm butter
450g icing sugar
a dash of lemon juice
food coloring
Stir all ingredients into a smooth mixture.
spread, or PIPE, now frost and decorate the cupcake. Eat and enjoy!
Hey Meri,
SvaraRaderagrate the orange zest finely and yes it´s in celsius.
Also the juice you press out of the carrots should not be in the batter, it will be too wet if you do:-)
Love Madelene