söndag 20 mars 2011

Batmantårta till Morgan

Någon Twoface fick jag inte till, hade svårt att hitta en bra bild att jobba efter men jag ska försöka få till det en annan gång. Men i vilket fall så blev det en beprövad variant av Batmantårta. Innehållet var jordgubbar och vaniljkräm med en vitchoklad smörkräm. Och Morgan var nöjd med tårtan och det var ju det som var det viktigaste.

onsdag 9 mars 2011

Recept på Chokladcupcakes m moccafrosting

Hej,
Jag har bakat massor på senaste tid men mestadels bröd faktiskt, jag har börjat baka precis allt bröd själv och det är så roligt och dessutom mycket billigare än det är att köpa. Dessutom smakar det så himla gott, så det känns som en win-win situation:-)
Men inom kort kommer det bakas en del tårtor och kakor då flera födelsedagar närmar sig, till helgen ska jag försöka baka en tårta dekorerad med Twoface (från Batman) vi får väl se hur jag lyckas med det. Sonen vill ha en Harry Potter tårta (hur nu en sån ser ut?) och hur dottern som fyller två funderar jag över om jag bara ska dekorera med vackra blommor eller om det ska bli figurer på eller ej. I och för sig kan jag kanske göra både och då det blir två kalas för henne. Och sonen får hela tre kalas (galet jag vet men då får jag ju baka desto mer). Men under tiden jag inte har några nya tårtor att visa upp tänkte jag dela med mig av ett recept på fantastiskt goda choklad cc´s, de är inte jättesöta utan mer rik chokladsmak på dem så de passar kanske bättre för vuxna?
Choklad CC´s:
4 msk kakao
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1.5 dl strösocker
2 ägg
200g mörk choklad minst 70%

blanda kakaon med det kokande vattnet och rör tills all kakao löst upp sig, låt det sedan svalna.blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en annan skål. vispa smöret och sockret tills det blir riktigt mjukt, gärna med en elvisp. Tillsätt sedan äggen. Häll i mjölblandningen och blanda väl.
Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med kakaovattnet, se till att allt blandas ordentligt.
fyll muffinsformar upp till 2/3 och grädda mitt i ugnen i 200grader i ca 20 minuter. Låt dem svalna och dekorera sedan med moccafrosting.

Moccafrosting:

100g mjukt smör
1/2-1 paket florsocker
3 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe

Vispa smöret riktigt mjukt och tillsätt florsocker lite i taget, här får man gå lite på känsla och känna efter hur mycket socker man tycker att man behöver.
Rör sedan ner kakaon och kaffet och blanda ordentligt så att frostingens konsisten blir fast men ändå tillräckligt mjuk att spritsa.
Dekorera muffinsen. Klart!!
Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag gör.
Ha det bra allihopa och njut av vårsolen!
Hejdå!

fredag 25 februari 2011

Lila och svart

Idag kom Rose och hämtade sin födelsedagstårta, en klassisk prinsesstårta med något okonventionellt utseende. Svart och lila är favoritfärgerna och till min lycka blev hon väldigt nöjd. Själv tycker jag också att den blev snygg men måste erkänna att det är krångligare att använda marsipan än vad det är att använda sp, det var mycket nära att blommorna gick sönder. Ha en trevlig helg!


onsdag 16 februari 2011

Blå blommor och fjärilar

Denna blåa tårta är till Maggan som fyller år, jag fick helt fria händer med hela tårtan med bara ett önskemål; att det skulle vara marsipan. Så jag har gjort ljusa bottnar och fyllt med rårörda blåbär, lemon curd och grädde täckt med marsipan och dekorationer i marsipan och sockerkulor. Så nu hoppas jag att den faller henne i smaken.


måndag 24 januari 2011

Hello Kitty och Rorri

Igår var vi på kalas för Freja som hade fyllt 6år och för Tim som hade fyllt 4år. De hade önskat sig Rorri och HelloKitty på sina tårtor så, så här blev det. Dock hade jag helt slut på röd färg till sp:n så det fick bli en fusklösning, jag satte en Rorri-leksak på istället för att modellera den. Men Tim blev nöjd ändå. Innehållet var ddl, rårörda lingon och vit chokladmousse på ljusa bottnar och chokladpenslad maräng. I Frejas tårta var det vitchokladmousse och hallon på ljusa bottnar och chokladpenslad maräng. Båda var spacklade med chokladsmörkräm och täckta med hemgjord sp.


onsdag 12 januari 2011

Nytt bakintresse!

Och nu har även jag hakat på surdegstrenden och bakat dessa underbara parisbröd. Det är verkligen fantastiskt roligt, även om det tar lång tid, och så smakar det så himla gott. Så om ni inte har provat ännu så rekommenderar jag er att prova.

Det var ett tag sen sist

Det var länge sedan jag lade upp några bilder, delvis pga av att jag inte har bakat speciellt mycket tårtor på senare tid och jag har haft kameratrubbel så det jag har bakat har inte blivit dokumenterat.:-(
Denna tårta gjorde jag till en vänninas dotter som älskar Ariel. Hon älskade tårtan och det var ju roligt att den passade, jag själv var tyvärr inte nöjd med min Ariel och inser att jag måste öva mera.Det blev en hel del annat bakat under julen, men inga bilder såklart. Men såklart gjorde jag mängder av julgodis och till nyårsafton provade jag en ny efterrätt som var fantastiskt god, chokladfondant med halloncoulis, vaniljgrädde och granatäpple.
Jag lägger upp receptet lite senare.
Nu hoppas jag dock att jag ska komma igång med mer tårtor igen, den 23 ska jag göra två tårtor till en vännina som jag definitivt ska fota och lägga in här, så håll utkik.